Tutkimusten mukaan yleisemmin miehet kuin naiset kärsivät seksin puutteesta. Tämä koskee erityisesti sinkkuja. Parhaiten ongelmasta pääsevät eroon rohkeat rokan syöjät eli porukka, joka yrittää laajalti.

Laajalle sohimisen ja seksin saamisen yhteys perustuu todennäköisyyksien kasvattamiseen. Kaiken perustana on näet vietti. Jos ei tee mieli panna, ei halua seksiäkään. Seksin etsijän täytyy löytää yksilöt, joita panettaa. 

Ulospäin kaikkialle ampuvan toiminta voi vaikuttaa epätoivoiselta, mutta lopulta kysymys on halujen kohtaamisesta. Samantarpeisten täytyy löytää toisensa. Jos kukaan ei tee aloitteita ja yritä, kohtaaminen on vaikeaa. Tinder tietenkin nykymaailmassa auttaa, koska siellä ollaan lähtökohtaisesti tarpeisia.

Vietti saa tekemään myös monenlaisia typeryyksiä. Harrastamaan riskialtista seksiä humalassa tai ilman kondomia ja ryhtymään väkivaltaleikkeihin tai yleensä kinkyilyyn, jossa turvalliset rajat ylittyvät. Kun vietti sammuu, olo voi olla kuin krapulassa, mutta vietin sytyttyä nousuhumalan huuma taas palaa.

Seksi eri muodoissaan on vietti sammuneena eli selvinpäin aika mitäänsanomatonta, monille myös epämiellyttävää tai ällöttävää, mutta kun vietti syttyy, luonto vie.

Kun ihmiset ihmettelevät erilaisia seksuaalisia taipumuksia, ihmettelyn motivaationa on juuri vietin puute. Jos vietti ei herää joistakin fetisseistä tai leikeistä tai seksin harrastamisen tavoista, ne saattavat tuntua suorastaan sairailta tai kuvottavilta.

Vietti vaikuttaa myös kokemukseen seksin tyydyttävyydestä aivan samalla tavalla kuin nälkä saa ruoan maistumaan. Kun ei ole viettiä, vaaditaan paljon laatua, mutta kun vietti on ankara, ollaan tyytyväisiä pelkästään siihen, että päästään yrittämään vietin sammuttamista.

Pitkissä parisuhteissa monien vietti sammuu. Seksuaalisuus ei katoa ja sitä tahdottaisiin elää, mutta kun oma kumppani ei pysty sytyttämään edes liekkiä, saati ruokkimaan roihua, ongelma on todellinen. Rakkaus ja seksuaalinen tyydytys eivät aina kulje käsi kädessä, eikä tilanteeseen taida olla yleispätevää ratkaisua. Avoimet suhteet, kolmen kimpat, parinvaihdot ja vastaavat vaikuttavat usein vain lisäajan ostamiselta suhteeseen. Lopulta ne johtavat eroon.

blogiavarten.jpg