Ihminen on sillä tavalla eläin, että hän toimii monissa asioissa behavioristisesti palkkion toivossa tai rangaistuksen pelossa. Tämän vuoksi orgasmin helppous, voimakkuus ja luonne vaikuttavat seksuaaliseen aktiivisuuteen, joka voidaan hoitaa myös omalla kädellä.

Luonto ei ole reilu. Se syrjii erityisesti sukupuolten perusteella. Miehille orgasmi on yleensä helppo, naisille vaikeampi. Naisten keskuudessakin erot kuitenkin voivat olla suuria. Jotkut saavat helposti, toiset vaikeammin.

Toinen luonnon tarjoama epäoikeudenmukaisuus on orgasmin luonne. Jotkut saavat siitä enemmän nautintoa kuin toiset.

Kun jalkovälistään saa helposti ja paljon mielihyvää, seksi kiinnostaa. Jos laukeaminen on työn ja tuskan takana eikä ravisuta kunnolla, into lakanoiden väliin laantuu.

Itse fyysisen nautinnon lisäksi merkittävää seksuaaliseen aktiivisuuteen on yksilön kyky fantasioida, luoda päänsä sisään kiihottavia maailmoja. Minä runkkaan paljon, koska mieleni on vilkas ja pyörittelen sillä monenmoista niin seksuaalisuuden alueella kuin muissakin asioissa. Mielikuvituksen käytössä ihminen voinee myös kehittyä. Kun etsii ulkoisia seksuaalisia virikkeitä ja kehittelee niistä sisäistä todellisuutta, seksuaalinen halu saattaa kasvaa.

Seksuaalisilla ajatuksilla leikkimisen pystynee kääntämään myös parisuhteen eduksi. Se vain vaatii kumppaneilta kunnioitusta ja uskallusta. Jos pelkää leikkiä ja tunteita tai tuomitsee ne, halujen kehittymiselle ei ole parisuhteessa tilaa.

Kaikkein suurin vaikutus seksuaaliseen aktiivisuuteen on kuitenkin vietillä. En usko, että siihen voi vaikuttaa. Se on biologiaa.

blogiavarten.jpg